آیا شده توی ترافیک با حرکات کوچک از کوره در بروید.وقتی کسی مخالف حرف شما رفتار می کند سریع عصبانی می شوید؟
خشم یک رفتار طبیعی و حتی سالم است که که فقط باید نحوه ی آن را کنترل کنیم.
چرا که شدت خشم زیاد است که مشکل آفرین است.
خشم چیست؟
همه ما گاهی اوقات احساس عصبانیت می کنیم که این بخشی از انسان بودن است. خشم یک احساس طبیعی و سالم است.
دلایل خشمگین شدن
دلایل مختلفی وجود دارد که چرا ما ممکن است عصبانی شویم.
- ممکن است از این که دیگران با ما بد یا ناعادلانه رفتار کرده اند، عصبانی شویم. خشم ما ممکن است واکنشی به تجربیات دشوار در زندگی روزمره، گذشته یا دنیای اطرافمان باشد.
- یا راهی برای کنار آمدن با سایر احساسات باشد. برای مثال، ممکن است در کنار احساس حمله، ناتوانی، خجالت یا ترس احساس خشم کنیم. صفحه ما در مورد علل عصبانیت اطلاعات بیشتری دارد.
روش های کنترل خشم
۱. قبل از صحبت کردن فکر کنید در اوج عصبانیت، گفتن چیزی که بعداً پشیمان خواهید شد، آسان است. قبل از گفتن هر چیزی بگذارید چند ثانیه(ترجیحا ۱۰ثانیه)بگذرد و افکار خود را جمع آوری کنید.
۲. هنگامی که آرام شدید، نگرانی های خود را بیان کنید به محض اینکه به وضوح فکر می کنید، ناامیدی خود را به شیوه ای قاطعانه اما بدون تنش بیان کنید. نگرانی ها و نیازهای خود را واضح و مستقیم، بدون آسیب رساندن به دیگران یا تلاش برای کنترل آنها بیان کنید.
3. کمی ورزش کنیدفعالیت بدنی می تواند به کاهش استرس که می تواند باعث عصبانیت شما شود کمک کند. اگر احساس میکنید عصبانیتتان در حال افزایش است، به پیادهروی یا دویدن سریع بروید. یا مدتی را صرف انجام سایر فعالیت های بدنی لذت بخش کنید.
۴. یک ساعت مشخص را در روز انتخاب و استراحت کنید
به ذهن خود وقت دهید تا آرامش بگیرد زیاد خود را تحت فشار قرار ندهید و بین کارهای خود کمی استراحت کنید.
۵.علت عصبانی خود را پیدا کنید
به جای تمرکز بر چیزی که شما را عصبانی کرده است، روی حل و فصل موضوع کار کنید.
آیا اتاق نامرتب فرزندتان شما را ناراحت می کند؟ در را ببند.
آیا شریک زندگی شما هر شب برای شام دیر می کند؟ وعده های غذایی را بعد از ظهر برنامه ریزی کنید. موافقت کنید که چند بار در هفته خودتان غذا بخورید.
همچنین، درک کنید که برخی چیزها به سادگی خارج از کنترل شما هستند. سعی کنید در مورد آنچه که می توانید و نمی توانید تغییر دهید واقع بین باشید. به خود یادآوری کنید که عصبانیت چیزی را درست نمی کند و فقط ممکن است آن را بدتر کند.
۶. به جملات «من» پایبند باشید
انتقاد یا سرزنش کردن تنها ممکن است تنش را افزایش دهد. در عوض، از عبارات “من” برای توصیف مشکل استفاده کنید. محترمانه و خاص باشید. به عنوان مثال، به جای «تو هیچ وقت کار خانه کمک نمیکنی»، بگویید: «از اینکه میز را ترک کردی بدون اینکه به جمع کردن غذا کمک کنی، ناراحتم».
۷.کینه به خرج ندهید
بخشش ابزار قدرتمندی است. اگر به خشم و سایر احساسات منفی اجازه دهید احساسات مثبت را از بین ببرد، ممکن است خود را با تلخی یا احساس بی عدالتی خود بلعیده باشید. بخشیدن کسی که شما را عصبانی کرده است ممکن است به شما کمک کند تا هم از موقعیت درس بگیرید و هم رابطه خود را تقویت کنید.
۸. دوش آب سرد بگیرید
دوش گرفتن کمک زیادی به فروکش کردن خشم و آرام شدن می کند.