حسابداری
حسابداری چیست و مدرک آن چه استفاده ای دارد؟
حسابداری مهارتی برای مدیریت پول و بودجه بندی و برنامه ریزی مالی و …میباشد
شما برای شروع یک حرفه مالی پربار به مدرک حسابداری نیازمندید
ضمناً حسابداری فقط و فقط داخل حساب اعداد و ارقام خلاصه نمیشود بلکه شما میتوانید با فراگیری حسابداری و داشتن مدرک آن انتخاب ها و آینده شغلی خود را گسترش دهید.
چرا باید حسابداری را آموزش ببینیم؟
راه اندازی یک کسب و کار کوچک شما را به یک متخصص امور مالی تبدیل نمیکند.
حسابداری به دلیل زمان و هزینه ای که در آینده برای شما صرفه جویی میکند بسیار مهم است
فرقی نمیکند که شما عاشق اعداد و ارقام هستید یا خلاق هستید کارآفرینان موفق همیشه باید از سلامت امور مالی کسب و کار خود آگاهی کافی و لازم را داشته باشند و اصول حسابداری را به خوبی درک کنند
در دوره حسابداری چه مواردی را آموزش خواهیم دید؟
در این دوره آموزشی شما یاد خواهید گرفت که:
– تجزیه و تحلیل و اعمال قوانین و مقررات مالی
– ایجاد سوابق مالی
– مهارت هایی در خصوص:
ـ استراتژی کسب و کار ـ مدیریت ریسک ـ سیستم های اطلاعاتی
ـ تجزیه و تحلیل کَمّی واخلاق تجاری یاد خواهید گرفت.
ـ مدرک حسابداری همچنین میتواند به شما در کشف چشم انداز کسب و کار فعلی و توسعه مهارت های تحلیلی تفکر انتقادی و مهارت های ارتباطی قوی کمک کند تا شما را برای مشاغل مختلف برای رشته های حسابداری آماده کند.
انواع حسابداری
حسابداری طیف گسترده و وسیعی از انواع مشاغل و کسب و کار ها را پوشش میدهد که هر شخصی بسته به نوع علاقه و استعداد و توانایی که داشته باشد میتواند پا به این عرصه بگذارد.
انواع حسابداری عبارتند از:
-حسابداری مالی: حسابداری مالی چیست؟ حسابداری مالی شاخه خاصی از حسابداری است که شامل فرآیند ثبت، خلاصه و گزارش تعداد بی شماری از معاملات ناشی از عملیات تجاری در یک دوره زمانی معین است.
-حسابداری بهای تمام شده: حسابداری بهای تمام شده فرآیند تخصیص هزینه ها به اشیاء بهای تمام شده است که معمولاً شامل محصولات، خدمات و سایر فعالیت های شرکت می شود. حسابداری بهای تمام شده مفید است زیرا می تواند تشخیص دهد که یک شرکت پول خود را کجا خرج می کند، چقدر درآمد دارد و کجا پول از دست می رود.
-حسابداری مدیریتی: حسابداری مدیریتی که حسابداری مدیریت نیز نامیده میشود، روشی از حسابداری است که اظهارات، گزارشها و اسنادی را ایجاد میکند که به مدیریت در تصمیمگیری بهتر مرتبط با عملکرد کسبوکارشان کمک میکند. حسابداری مدیریتی عمدتاً برای اهداف داخلی استفاده می شود.
-حسابرسی: حسابرسی عبارت است از بررسی یا بازرسی دفاتر مختلف حسابرسی توسط حسابرس و به دنبال آن بررسی فیزیکی موجودی کالا برای اطمینان از اینکه تمامی بخش ها از سیستم مستند ثبت معاملات پیروی می کنند. برای اطمینان از صحت صورت های مالی ارائه شده توسط سازمان انجام می شود.
-حسابداری مالیاتی: حسابداری مالیاتی زیربخش حسابداری است که به تهیه اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات می پردازد. حسابداری مالیاتی توسط افراد، مشاغل، شرکت ها و سایر نهادها استفاده می شود. حسابداری مالیاتی برای یک فرد بر درآمد، کسورات واجد شرایط، کمک های مالی و هرگونه سود یا زیان سرمایه گذاری متمرکز است.
-حسابداری سیستم های اطلاعات: سیستم اطلاعات حسابداری ساختاری است که یک کسب و کار برای جمعآوری، ذخیره، مدیریت، پردازش، بازیابی و گزارش دادههای مالی خود استفاده میکند تا بتواند توسط حسابداران، مشاوران، تحلیلگران تجاری، مدیران، مدیران ارشد مالی، حسابرسان، تنظیمکنندهها و … استفاده شود.
-حسابداری قانونی: یک حسابدار حقوقی یا قانونی اطلاعات مالی یک شرکت حقوقی را نگهداری می کند. آنها حساب های پرداختنی و دریافتنی را پردازش می کنند، دفاتر کل را تطبیق می دهند و تمام صورت های مالی از جمله ترازنامه، اظهارنامه مالیاتی، صورت درآمد، حسابداری پرداخت ها و صورت های سود و زیان را تهیه می کنند.
-حسابداری عمومی: حسابداری عمومی برای تهیه صورت های مالی (صورت درآمد، ترازنامه، صورت جریان نقدی و ضمائم) استفاده می شود که در اختیار سهامداران شرکت (سهامداران، وام دهندگان، کارکنان، مقامات مالیاتی) و عموم مردم برای شرکت های پذیرفته شده در بورس قرار می گیرد.
-حسابداری دولتی: حسابداری دولتی ثبت و مدیریت فعالیت های مالی دولت ها در سطوح مشترک المنافع، ایالتی و محلی است. حسابداران دولتی اسناد مالی را برای دولت و مالیات دهندگان آن تهیه و بررسی می کنند
وجه اشتراک انواع حسابداری ها
اگر چه انواع مختلف حسابداری ها بر جنبه های مختلف کسب و کار یا تمایلات مختلف تمرکز دارند اما تمامی این زمینه ها از:
-استاندارد های خاصی پیروی میکنند
-باید به حقایق پایبند باشند
– بر فرآیند های اخلاقی تاکید دارند
همچنین خدمت به منافع عمومی با گزارش دقیق وضعیت مالی یک واحد تجاری یا یک کسب و کار از ویژگی های اصلی حسابداری در نظر گرفته میشود.
صرف نظر از عنوان شغلی شما استاندارد هایی که گزارش شما را مشخص میکند برای همه حسابداران مهم است که در کار خود دقیق باشند.
مشاغل مرتبط با حسابداری
لیستی از مشاغلی که حسابداران میتوانند در کنار شغل اصلی حسابداری و انواع آن دنبال کنند:
-حسابدار کارکنان
-حسابدار حقوق و دستمزد
-حسابدارمالیاتی
-حسابرس(به اصطلاح ممیزی)
-حسابدار مالی
داخل لیست فوق مشاغلی را مشاهده میکنید که شاخه هایی جداگونه از موضوعات و مشاغل اصلی حسابداری هستند.
جایگاه شغلی حسابداری
شاید برایتان سوال باشد که اصلا حسابداری شغل پر درآمدی است یا خیر؟
میزان درآمد سالانه همواره یکی از مهمترین دغدغه های افرادی است که با توجه به سطح توانایی و مهارت و علاقه خود به دنبال شغل هستند
حسابداری یکی از ۱۰ شغل پردرآمد در امور مالی میباشد .
البته با توجه به شاخه های متفاوت آن در هر شاخه درآمد متفاوتی وجود دارد که بین شاخه های حسابداری پردرآمد ترین آنها عنوان معاون مالی میباشد.
همچنین شاخه هایی دیگر همچون مدیرمالی و توسعه دهنده نرم افزار حسابداری جزو پردرآمد ترین شاخه های حسابداری محسوب میشوند.
مطالبی خواندنی در ارتباط با حسابداری
سوابق حسابداری به حدود ۷۰۰۰ سال قبل برمیگردد که در منطقه بین النهرین یافت شده که لیستی از هزینه ها و کالاهای رد و بدل شده را نشان میدهد که عمدتا ممکن است مربوط به مالیات ها و فعالیت های تجاری معابد باشد.
سایر سوابق حسابداری اولیه نیز در تمدن های بابل آشور و سومریان یافت شده که برای ثبت رشد محصولات و گله ها به روشهای اولیه حسابداری تکیه میکردند.
سیستم های اولیه حسابداری به دوران مصریان و بابلیان بازمیگردد.
درادامه
با گذشت زمان دولت ها متوجه اهمیت امور حسابداری شدند بعنوان مثال در زمان امپراتوری روم دولت به تمامی اطلاعات دقیق مالی دسترسی داشت
لوکا پاچیولی ایتالیایی بعنوان پدر حسابداری و دفتر داری که در قرن نوزدهم میزیست شناخته میشود.او اولین کسی است که اثری درباره حسابداری دو طرفه منتشر کرد و این رشته را در ایتالیا معرفی کرد
حسابداری بصورت مدرن در قرن نوزدهم در قاره اروپا و در کشور اسکاتلند پدید آمد که در آن زمان حسابداران عمدتاْ به انجمن های وکلا تعلق داشتند که به مشتریان خود خدمات ارائه میدادند.
حسابداری در قرن نوزدهم بصورت شغلی توسعه یافته وسازمان یافته شکل گرفت که با ادغام نهاد های شغلی محلی در کشور انگلستان و ولز موسسه ای بنام حسابداران رسمی در سال ۱۸۸۰ شکل گرفت.
بقول معروف هرجا سخن از هنر است نام ایرانیان میدرخشد!
کشور عزیز ما ایران درزمان هخامنشیان دارای نظام مالی و پولی جامع و منسجمی بوده و حساب درآمدها و مخارج حکومت به ریز و به دقت ثبت و ضبط و نگهداری میشده است.
در حدود سی هزار لوح از بخشی از کاخ جمشید مربوط به خزانه محل اسناد مالی کاخ های مزبور بدست آمده است که نشان دهنده وسعت ثبت اطلاعاتی آن دوران است